KKV-thee. Een boost voor je spijsvertering

Komijn-Koriander-Venkel-thee is de thee die je drinkt tijdens de reiniging. De ingrediënten hebben een ontgiftende werking op de spijsverteringsorganen. Ze voeren teveel hitte af en herstellen je vochtbalans. Ook hebben ze een anti-virale werking

De kruiden hebben ook een stimulerende werking op je spijsvertering; ze zijn (licht)verwarmend, zonder dat ze teveel verhitten. Het vuurtje in je buik gaat er dus kwalitatief beter van branden, niet perse harder. Dit maakt dat deze ayurvedische thee zeer geschikt om te drinken tijdens je detox.

Tijdens een detoxperiode drink je de thee gedurende de dag tot begin  van de avond. De kruidige smaak zorgt ervoor dat je koffie minder mist en helpt tegen hongergevoel. Het is een thee die verkoelt en reinigt. Houd je niet van verse koriander? Geen probleem. Korianderzaad smaakt heel anders dan verse korianderblaadjes.

Ingrediënten voor 1 liter

  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl venkelzaad

Bereiding

  1. Optioneel: doe de kruiden in een vijzel en maal ze grof
  2. Breng de kruiden samen met 1 liter water aan de kook. Laat 10 minuten koken met een deksel op de pan.
  3. Giet de thee door een theezeef in een thermosfles.

Drink hiervan gedurende de dag.

Als je geïnteresseerd bent in tips en inspiratie voor meer energie en minder klachten abonneer je dan op mijn nieuwsbrief en ontvang automatische de nieuwste artikelen in je mailbox.

Heb je interesse in een van de detoxprogramma’s? Check het aanbod hier.

Wil je een keer sparren om te kijken wat ayurveda en detoxen voor jou kan doen? Neem dan contact op.

Pin It on Pinterest