Anneke Mengerink

Detox your life en word je echte zelf

Hoi, ik ben Anneke, 40+ vitaal en vol energie.
Dat is weleens anders geweest.

Ik had voedselallergieën en huidklachten, zoals eczeem. Maandelijks had ik migraine en vaak last van koude handen en voeten. Mentaal was ik regelmatig ontevreden. Als ik naar een afspraak ging was ik altijd nerveus. Mijn immuunsysteem was slecht. Na het avondeten had ik bijna altijd last van een opgeblazen buik. Ook had ik vaak last van een koortslip.

Kortom: ik had veel ‘kwaaltjes’, waarmee ik prima functioneerde. Toch zocht ik naar een manier om mijn gezondheid te verbeteren.

Ik verdiepte me in gezonde suikers, intermittend fasting, glutenvrij eten, suikervrij eten en lactosevrij eten en ging buikspieroefeningen doen. Dit had nauwelijks resultaat. Tot ik in 2020 dé juiste ingrediënten had gevonden. Geen voedingshype, geen dieet, maar een andere manier van voeding en tools voor het doorbreken van patronen in mindset. Een manier van voeding en levensstijl die bij mijn unieke lichaamstype past.

Een regelmatige detox als reset heeft tot fantastische resultaten geleid. Een deel van mijn kwaaltjes is verleden tijd. Ik ben veranderd in een kalmer tevreden mens met een blije buik en rustige darmen. Ik heb meer zelfvertrouwen, meer energie en ben minder zenuwachtig.

Twee keer per jaar doe ik een intensieve detoxkuur als een soort APK voor mijn lichaam en mind.

Detox dé reset voor een gezond leven 

Detoxen fascineerde me al jaren, niet om af te vallen, maar om mijn klachten te verminderen. Ik zie het als het ontkalken van de waterkoker, de jaarlijkse APK voor de auto en de lenteschoonmaak. De ayurvedische detox is die APK voor mij. Bij deze detox eet je warme gerechten. Je telt geen calorieën en je eet tot je verzadigd bent. Geen ingewikkelde sapjes, maar wel reinigen.

In 2020 heb ik mijn eerste ayurvedische detox gedaan. Het effect was fantastisch. Mijn buik werd rustig, mijn hoofd kalm en mijn huid ging stralen. De dagelijkse cravings verdwenen en ik had geen honger. Na de detox zijn een aantal effecten gebleven en heb ik mijn voedingspatroon aangepast aan mijn constitutie en aan de ayurvedische principes van spijsvertering. Ik heb nu meer energie en meer zelfvertrouwen en weet wat mij te doen staat.

Inmiddels detox ik twee keer per jaar en doe ik maandelijks een onderhoudssessie. Met de detox heb ik snel een reset gemaakt in mijn voedingspatroon en een stevig fundament neergelegd voor mijn nieuwe voedingspatroon.

Mijn resultaten

Dit heb ik gevonden in detoxen en ayurveda. De resultaten: geen opgeblazen buik meer, bijna nooit meer hoofdpijn. Mentaal ben ik kalmer, meer tevreden en minder nerveus.  Ik heb meer zelfvertrouwen en meer energie.

Inmiddels doe ik twee keer per jaar een intensieve detoxkuur als een soort APK voor mijn lichaam en mind. Met ayurveda zorg ik voor balans in mijn unieke consitutie. Inmiddels detox ik twee keer per jaar en doe ik maandelijks een onderhoudssessie.

Met elke detox reset ik mijn voedingspatroon. Ik leg een stevig fundament neer voor mijn nieuwe voedingspatroon. Ik kom elke dag een stap dichterbij mijn echte zelf. Ik leef steeds meer vanuit mijn unieke kwaliteiten.

Vragen of kennismaken?

Laat hier je bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact op met je.

8 + 4 =

Volg me op Instagram @anneke_ayurveda

Pin It on Pinterest